Na Aerodromu „Batajnica“ dočekani pripadnici Oružanih snaga SAD koji će sa pripadnicima Vojske Srbije u narednim danima realizovati zajedničke padobranske aktivnosti. Dočeku prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U narednih pet dana, u sklopu međunarodne vojne saradnje, oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vičenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu „Zima 2017“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na aerodromima „Batajnica“, „Kovin“ i „Lisičji jarak“ planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona „C-130 herkules“.

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, kao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli.

Dočeku su prisustvovali i zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime