12. jul. 2024.

OKUPLJANJE U KARLOVČIĆU: Odavde su Natalija i Živadnika oborili F-16 generala...

0
U sredu 2. maja ove godine navršilo se tačno 19 godina od kada je borbena posluga 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO Vojske Jugoslavije, na čelu sa tada majorom Boškom Dotlićem oborila američki lovac F-16CG.

ŽENA RAMBO: Ratovala rame uz rame sa ocem i braćom

0
Jedna od retkih žena boraca u prošlim ratovima Mara Miličević iz Mirkovaca poznatija kao partizanka Mara danas živi u Šidu negujući trojicu obolele braće, zaboravljena od svih koji su joj obećavali pomoć.

Preživeo 28 metaka na Kosovu, danas je srećan čovek

0
Zoran Gavrić iz Loznice, bio je jedan od brojnih Srba koji su se borili na Kosovu tokom rata 1999. godine. Taj događaj mu je promenio život zauvek. Posle četiri mukotrpne rehabilitacije, iako je sto odsto invalid, uspeo je nekako da nastavi svoj život i da othrani dvoje dece.

Čekajući migove iz Rusije, zaboravili smo one koji su već tu

0
Iako je skraćenica "MiG" u Srbiji odavno sinonim za svaki mlazni borbeni avion, u iščekivanju dolaska dugo najavljivane ruske donacije od šest polovnih aviona gotovo neprimećeno prolazi današnji dvostruki jubilej vezan za avione tipa MiG koji su leteli ili još lete iznad Srbije.

Mačkov kamen: Najkrvavija bitka Velikog rata

0
Na platou Mačkov kamen u septembru 1914. se u dvomesečnoj bici na Drini slomila druga austrougarska ofanziva. U borbama na Mačkovom kamenu od 16. do 21. septembra je oko 1.150 srpskih vojnika dnevno izbacivano iz stroja.

Oni su bili prvi srpski komandosi

0
Vojni teoretičari i danas se spore oko vremena zvaničnog nastajanja specijalnih jedinica u okviru regularnih vojski.
Stevan Sinđelić

Zvanično saopštenje porodice Sinđelić

0
Molimo vas da odvojite 5 minuta, pročitate tužnu priču porodice Sinđelić, i pomognete im da saznaju istinu! Prolaze dani, meseci i godine, a oni još pravu istinu ne znaju.

Sramota Srpstva

0
Kada su rasformirali JSO, vi ste preuzeli naš centar u Kuli. Sve što je moglo da se uzme, neki od vas, uzeli su i odneli.

Sjećanje na junaka Predraga Peđu Leovca

0
Godinama se o borbi za karaulu Košare pričaju razne istine. Godinama svakog jutra u isto vrijeme majku Milicu budi isti strah i zebnja, kao onda kada su joj 14. aprila javili da je njen najstariji sin Peđa poginuo.

Dan kada smo bombardovali Rajh

2
Osveta kraljevskog vazduhoplovstva za bombardovanje Beograda i skrivene istorijske činjenice o kontraudaru bombardera kraljevskog vazduhoplovstva

NAJČITANIJE