5 C
Dorćol (historical)
18. novembar. 2019.

Čekajući migove iz Rusije, zaboravili smo one koji su već tu

Iako je skraćenica "MiG" u Srbiji odavno sinonim za svaki mlazni borbeni avion, u iščekivanju dolaska dugo najavljivane ruske donacije od šest polovnih aviona gotovo neprimećeno prolazi današnji dvostruki jubilej vezan za avione tipa MiG koji su leteli ili još lete iznad Srbije.

Mačkov kamen: Najkrvavija bitka Velikog rata

Na platou Mačkov kamen u septembru 1914. se u dvomesečnoj bici na Drini slomila druga austrougarska ofanziva. U borbama na Mačkovom kamenu od 16. do 21. septembra je oko 1.150 srpskih vojnika dnevno izbacivano iz stroja.

Oni su bili prvi srpski komandosi

Vojni teoretičari i danas se spore oko vremena zvaničnog nastajanja specijalnih jedinica u okviru regularnih vojski.
Stevan Sinđelić

Zvanično saopštenje porodice Sinđelić

Molimo vas da odvojite 5 minuta, pročitate tužnu priču porodice Sinđelić, i pomognete im da saznaju istinu! Prolaze dani, meseci i godine, a oni još pravu istinu ne znaju.

Sramota Srpstva

Kada su rasformirali JSO, vi ste preuzeli naš centar u Kuli. Sve što je moglo da se uzme, neki od vas, uzeli su i odneli.
video

Sjećanje na junaka Predraga Peđu Leovca

Godinama se o borbi za karaulu Košare pričaju razne istine. Godinama svakog jutra u isto vrijeme majku Milicu budi isti strah i zebnja, kao onda kada su joj 14. aprila javili da je njen najstariji sin Peđa poginuo.
video

Dan kada smo bombardovali Rajh

Osveta kraljevskog vazduhoplovstva za bombardovanje Beograda i skrivene istorijske činjenice o kontraudaru bombardera kraljevskog vazduhoplovstva

To su bili oni…

Do sada smo se nebrojeno puta upoznali sa likom i delom komandanta 3. raketnog diviziona PVO, pukovnikom Zoltanom Danijem. Meni se ukazala prilika za ličnim upoznavanjem tamo 30. septembra 2015. godine.