5 C
Beograd
23. septembar. 2018.

Mačkov kamen: Najkrvavija bitka Velikog rata

Na platou Mačkov kamen u septembru 1914. se u dvomesečnoj bici na Drini slomila druga austrougarska ofanziva. U borbama na Mačkovom kamenu od 16. do 21. septembra je oko 1.150 srpskih vojnika dnevno izbacivano iz stroja.

Oni su bili prvi srpski komandosi

Vojni teoretičari i danas se spore oko vremena zvaničnog nastajanja specijalnih jedinica u okviru regularnih vojski.
Stevan Sinđelić

Zvanično saopštenje porodice Sinđelić

Molimo vas da odvojite 5 minuta, pročitate tužnu priču porodice Sinđelić, i pomognete im da saznaju istinu! Prolaze dani, meseci i godine, a oni još pravu istinu ne znaju.

Sramota Srpstva

Kada su rasformirali JSO, vi ste preuzeli naš centar u Kuli. Sve što je moglo da se uzme, neki od vas, uzeli su i odneli.
video

Sjećanje na junaka Predraga Peđu Leovca

Godinama se o borbi za karaulu Košare pričaju razne istine. Godinama svakog jutra u isto vrijeme majku Milicu budi isti strah i zebnja, kao onda kada su joj 14. aprila javili da je njen najstariji sin Peđa poginuo.
video

Dan kada smo bombardovali Rajh

Osveta kraljevskog vazduhoplovstva za bombardovanje Beograda i skrivene istorijske činjenice o kontraudaru bombardera kraljevskog vazduhoplovstva

To su bili oni…

Do sada smo se nebrojeno puta upoznali sa likom i delom komandanta 3. raketnog diviziona PVO, pukovnikom Zoltanom Danijem. Meni se ukazala prilika za ličnim upoznavanjem tamo 30. septembra 2015. godine.