5 C
Beograd
22. februar. 2018.

Olakšice za ratne veterane u Vojvodini

Pokrajinska vlada je usvojila Akcioni plan za poboljšanje položaja ratnih veterana, odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. i rata 1999. godine, saopšteno je posle sednice vlade.

Ruski migovi u ponedeljak stižu u Srbiju!

Ruski lovci MiG 29 sutra dolaze u Batajnicu, posle brojnih komplikovanih administrativnih procedura. Plan je da svi delovi šest lovaca budu dopremljeni do petka, 6. oktobra. Spektakularna premijera biće organizovana 20. oktobra.

Policajac goloruk razoružao bombaša

Podvig policajca Ivana Embera iz Temerina: Iako van dužnosti, sprečio je masakr savladavši čoveka koji je u ruci držao „kašikaru” sa kojom je nameravao da uđe u gradski autobus

Makedonija i Bugarska unapređuju vojnu saradnju, Srbija želi da dokaže sposobnost...

U svetlu prijateljskog sporazuma koji su Makedonija i Bugarska potpisali 1. avgusta ove godine, dve države će sada intenzivirati odbrambenu saradnju kroz konkretne inicijative i sprovođenje plana saradnje koji je dogovoren na ekspertskom nivou.

Nova haubica u Vojsci Srbije: MGS-25 „aleksandar“

Poslednje pripreme u Vojsci Srbije za prijem nove verzije haubice „nora“. Oruđe na prijemu u Tehničkom opitnom centru. Kalibar 155 milimetara, domet 40 kilometara

Turska nabavlja S-400

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, saopštio je detalje o potpisivanju ugovora za kupovinu raketnog sistema PVO S-400 „Triumf“.

Uspešan prvi let helikoptera H-145M koji je Srbija naručila

"Erbasov" helikopter H-145M, koji je Republika Srbija naručila, uspešno je izveo svoj prvi let sa kompletnim oružanim sistemom H-Fors, saopšteno je iz kompanije "Erbas".

PUKOVNIK PECIĆ: Ne slušajte laži, ovo je pravo stanje u Vojsci...

Piše: Žarko Pecić Rapsod ili putujući pesnik u liku Vulina neumorno putuje od kasarne do kasarne u Srbiji i kazuje vođine epske fantazije onim jadnicima...

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije: Naleti avijacije bez MiG-ova

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira koji su završili školovanje u 138. klasi Vojne Akademije kao i u 3. klasi Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, održaće se u subotu 9. septembra ispred Doma Narodne skupštine sa početkom u 11 časova.

Vojska se rasipa zbog bede! Komunalci i činovnici imaju veće plate...

Za nepunih godinu dana vojsku je napustilo oko 1.500 ljudi, a slična situacija je bila i prethodnih godina. U zahtevima za prekid radnog odnosa vojnici objašnjavaju zbog čega su rešili da napuste ovu nekada visoko cenjenu profesiju.