Policija u Negotinu zaplenila je u sredu uveče najveću kolićinu kokaina u poslednjih nekoliko godina na tom području, a opojnu drogu švercovali su pripadnici Vojske Srbije

FOTO: VLADIMIR SPORČIĆ

Dvojica osumnjičenih, Majdanpečani Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) nalaze se na službi na službi u garnizonu VS u Zaječaru. Treći osumnjičeni, koji je upravljao automobilom je Negotinac Robert A. (28). Protiv sve trojice podnete su krivične prijave zbog sumnje da su proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu, a kod njih je u trenutku hapšenja pronađeno 540 grama kokaina.

– Opravdano sumnjamo da su trojica osumnjičenih bili kuriri koji su imali zadatak da kokain dovezu do granice sa Bugarskom. Pronađeni kokain je najveće moguće čistoće, tako da bi se „miksovanjem“ dobila mnogo veća količina. Procenjeno je da bi kao takva, vrednost na ulici dostigla sumu od 120.000 evra – saznajemo od izvora bliskom istrazi.

Samo hapšenje bilo je kao na filmu.

– Robert A. je vozio „citroen ksaru“ koji pripada njegovom ocu. Kretali su se ka izlazu iz Negotina. Paketi sa drogom bili su kod dvojice pripadnika Vojske Srbije, od kojih je jedan bio na suvozačkom, a drugi na zadnjem sedištu auta. Robert A. je primetio policajca u civilu, koga je poznavao od ranije. Uplašio se i pokušao da pobegne – saznajemo nezvanično.

Međutim, odlično organizovanoj akciji policije nije se moglo umaći.

– Imali smo dojavu i bili potpuno spremni. Dok su bežali kolima, pripadnici Vojske Srbije su dve kese sa kokainom izbacili kroz prozor, ali su one ubrzo nakon što im je policija preprečila put pronađene. Trojica osumnjičenih nije odranije poznata policiji, pa pretpostavljamo da su mislili da će sve proći glatko – kaže naš izvor.

Policija misli da je kokain stigao iz Beograda.

– Sva trojica osumnjičenih se za sada brane ćutanjem. Moguće je da je u pitanju veliki narko klan, pa se boje – ističe izvor.

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime