Ratni komandant 98. lovačko-bombardersko avijacijskog puka Vojske Jugoslavije, a sada brigadni general u penziji Sreto Malinović, govori o tome kako je njegova jedinica bombardovala položaje terorističke OVK u martu i aprilu 1999. godine.

Jedna od ključnih i veoma bitnih stvari u ovom video zapisu je istina kojom je general osporio laži da je da njegov 98. lovačko-bombardersko avijacijski puk učestvovao u napadu na aerodrome u Tirani i Tuzli.

Ova laž je inače podmetačina Miroslava Lazanskog zbog bolje prodaje njegovih knjiga i njegovog ličnog publiciteta a ta laž se uporno forsira na internetu i dan danas.

Koliko je ova laž otišla predaleko govore i činjenice da se javljaju pojedinci koji pričaju da su lično svojim očima videli naše avione koji su navodno išli na ove zadatke ili im je neko prepričao o tim „napadima“.

Na pitanje: da li su tačne informacije da je Vojska Jugoslavije bombardovala aerodrome u Tuzli i Tirani, general Malinović je odgovorio: „Ja kao komandant udarne jedinice Vazduhplovnog korpusa VJ, koja je namenjena upravo za takve zadatke, mogu reći da nisam izvršavao takve zadatke. Da li je neko drugi ja to ne mogu znati“, odgovorio je sa osmehom Malinović i dodao da se radi o zakasneloj propagandi ili želji da se neko eksponira na nečemu što se nije dogodilo.

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime