Međunarodna vojna vežba „Platinasti vuk 17“, koja će trajati 12 dana i u čijem izvođenju će učestvovati 450 vojnika iz devet zemalja, počela je u bazi Jug kod Bujanovca.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Kako je saopšteno, u ovogodišnjoj vežbi učestvuje oko 450 vojnika i starešina iz Amerike, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Madjarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Vežba će se odvijati od 12. do 23. juna.

Komandant Četvrte brigade Vojske Srbije pukovnik Slobodan Stopa, koji je i oficir za planiranje vežbe, rekao je da je ta vežba odlična prilika za sticanje i razmenu novih iskustava pripadnika vojski partnerskih zemalja, jer se odvija u multinacionalnom okruženju.

Pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće se u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u međunarodnom okruženju.

Vežba ima za cilj da unapredi interoperabilnost, razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime