Dvojica pripadnika Vojske Srbije, dana 01. novembra 2017. u kafiću „Kasper“ u Požarevcu nisu bili usluženi samo zato što su nosili uniformu Vojske Srbije. Prema raspoloživim podacima do kojih je došao Vojni sindikat Srbije, razlog je to što vlasnik ovog ugostiteljskog objekta ne voli vojsku i kako kaže, on u svom kafiću određuje pravila i da srpski vojnici tu nisu dobrodošli.

Obzirom da se radi o najgoroj vrsti diskriminacije, ali i uvrede simbola Vojske Srbije i same države Srbije i grube povrede ljudskih prava zagarantovanim Ustavom, pozivamo sve nadležne inspekcije i institucije da reaguju i preispitaju rad ovog objekta. Ne zaboravimo da su se slične stvari dešavale u Hrvatskoj i Sloveniji devedesetih godina i da su tako krenuli nemili događaji. Doživeli smo da u Srbiji srpski vojnik ovakvim postupcima bude građani drugog reda, a i potpuno je nenormalno da nekome u Srbiji, smeta srpska uniforma, iako mu je u toj državi omogućeno da radi i zaradi kroz ugostiteljsku delatnost.

Vojni sindikat Srbije pokrenuće sve pravne mehanizme zaštite časti i dostojanstva pripadnika Vojske Srbije koje zastupa oko ovog događaja i zahteva od nadležnih da protiv vlasnika objekta pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti, kako prekršajne tako i krivične.

Vojni sindikat Srbije

1 KOMENTAR

  1. Sada već davne,2008 godine,bio sam na odluženju vojnog roka.Deo vojnog roka sam proveo i u Požarevcu.Odlično se sećam da su nam starešine skretale pažnju da,prilikom izlaska u grad izbegavamo nekoliko lokala,jer je postojala velika mogućnost da bi tamo vojnik bio verbalno maltretiran pa čak i fizički napadnut.Ništa nije to ovo i od skora,draga gospodo.Ali dobro je što se neko usudio da o tome sroči par rečenica.A sad neka država vidi šta će.Ajde,poreska,sanitarna,inspekcija rada…Pa da vidimo…Srdačan pozdrav od artiljerca

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime