Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika, a potencijalni kandidati su svi državljani Srbije mlađi od 30 godina koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika, a potencijalni kandidati su svi državljani Srbije mlađi od 30 godina koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem, saopšteno je danas.

Reč je o, kako se navodi, neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane.

Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije se adrese, kao i svi podaci o uslovima konkursa, nalaze na sajtu Ministarstva odbrane.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina.

U saopštenju se navodi da je od januara 2017. godine 739 profesionalnih vojnika već primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Ðorđević uz podršku Vlade Srbije.

NAPIŠITE KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime